Discover Weekly – en måske overset funktion i Spotify

Discover Weekly er din genvej til at finde nye musikoplevelser

Jeg har efterhånden brugt Spotify i mange år, et kæmpe musikkatalog som kun bliver større og større for hver dag.

Integrationen med Sonos har kun øget antallet af timer familien bruger det. 

Musik mens man laver mad, gøre rent eller bare hygger i stuen, funktionalitet frem for kvalitet vil nogen måske mene, Sonos er ikke rigtig hifi, men hvis jeg vil have den oplevelse, har jeg mine utallige høretelefoner 🙂 

Jeg har i mange år brugt de forskellige playlister der allerede ligger på platformen, og selvfølgelig lavet mine egne også.

Men det er først for et par måneder siden jeg rigtig er begyndt at bruge Discover Weekly funktionen, som måske mange slet ikke bruger eller kender til. 

Hvad er Discover Weekly

Hver uge (mandag) opdatere en playliste ved navn Discover Weekly på Spotify, som laves personligt til dig, det er en rimelig heftig algoritme der ligger bagved, den kigger på rigtig mange parametre.

Spotify bruger først og fremmest de statistikker omkring din musik brug de har til rådighed, hvilke genre, kunstnere og sange du lytter til, men også hvor ofte du høre specifikke genrer og sange. Samtidig kigger den på tid brugt på disse parametre.

Hvis du har hørt et nummer men skiftet igen efter få sekunder, vil den ignorere det nummer i beregningen, da den her

Playlisten Discover Weekly opdateres så hver uge med nye sange som du bør kunne lide baseret på førnævnte. 

Du kan selv påvirke den lidt ved at at tilføje yndlingssange til dine playlister, bruge hjerte funktionen og follow de kunstnere du synes om.

Forbedr din Discover Weekly ved at bruge den aktivt

Inde i selve Discover Weekly playlisten kan du bruge knappen der ligner et stopskilt – du kan så vælge om det er sangen eller kunstneren du ikke kan lide, den vil medtage dette i algoritmen så du fuldstændig udelukker kunstneren fra dine fremtidige sange i din Discover Weekly playlist, eller ignorer sange der minder om den.

Jeg har opdaget rigtig mange gode numre og kunstnere gennem Discover Weekly featuren i Spotify. 

Jeg håber du finder det samme

Spotify logo på Iphone
Spotify symbol på Apple Iphone