HEDDphone anmeldelse

HEDDphone er en højkvalitets høretelefon med unik teknologi indeni

Høretelefonerne er udlånt af DuneBlue

Air Motion Transformer (AMT) – en teknologi der hidtil kun har været anvendt til tweeters i højttalere, oftest set på Studiemonitors fra ADAM Audio.

Den teknologi er nu proppet ind i et sæt høretelefoner, nok en af de første af sin slags, ihvertfald som færdig produkt. 

Teknologien er i 2019 blevet udviklet til at kunne dække det fulde spektrum indenfor de frekvenser lyd bevæger sig, det er en teknologi kaldet “Variable Velocity Transform” således at hele frekvensområdet kan afspilles med den førnævnte AMT teknologi. 

Billede fra HEDD Audio hjemmeside

Teknologierne giver en rækker fordele og ulemper hvis man sammenligner med planar magnetiske eller dynamiske drivere. 

Hurtig respons og nøjagtigt lydbillede er en af de store fordele som gør denne hovedtelefon rigtig attraktiv for folk der mixer musik og producere musik. 

HEDDphone er et spændende produkt som puster noget friskt og nyt ind i verdenen af hovedtelefoner som alle bruger meget ældre teknologier.

Specifikationer 

  • Open over-ear høretelefon med Air Motion Transformer (AMT)
  • Impedans: 42 Ohm
  • Vægt 718 gram uden kabler
  • Aftagelig kabel (2 x Mini-XLR til 6.3 mm Jack)
  • Frekvens 10Hz-40kHz

Link til producenten:

HEDDphone

Test udstyr

Kilder

  • Flac musikfiler via Foobar2000 og Musicbee (Windows 10 Pro)
  • Flac musikfiler via Clementine og DeaDBeeF (Linux Ubuntu 20.04)
  • Spotify (Windows 10 Pro)

DAC og forstærker

Første indtryk, design og komfort 

Kassen som HEDDphone kommer i er kæmpestor! 

Indeni er der massere af hårdt og formfast skum som beskytter høretelefoner så de umuligt kan ryste rundt under transport, udover selve høretelefonerne ligger der en separat kasse med kablet i.

Kassen er med flot grafik printet på yder pappet omkring den, og materialet og måden den åbnes på giver indtrykket, at det er en høj kvalitets vare man har med at gøre.

HEDDphone høretelefonerne er også kæmpestore! 

HEDDphone høretelefoner
HEDDphone høretelefoner

Ørekopperne er store og vulgære, de har nærmest et industrielt look.

Materialerne er et mix af plastik og aluminium og føles meget robuste, og ikke mindst tunge. 

Hovedbåndet er lidt specielt, det er meget fleksibelt, og utrolig behageligt, der sidder noget kraftigt skum indeni på undersiden så man ikke mærker trykket fra hovedbåndet mod hovedet.

Trods størrelsen føles de af meget høj kvalitet og jeg er sikker på at størrelsen af kopperne ikke er lavet bare for sjovs skyld, der skal en vis størrelse til for at huse den teknologi som som sidder indeni. 

Vægten stiller lidt højere krav til at få dem indstillet helt rigtigt hver gang man tager dem på, ellers får man hurtigt ondt i hovedet eller nakken, jeg har et lille hoved og er en spinkel fyr, så det føles nok værre på mig end på folk med lidt mere kraftig bygning.

Puderne på kopperne er rigtig behagelige, men de trykker en smule under øret, den høje vægt gør at selve kopperne presser lidt ind på hovedet, som også gør de sidder meget tæt, som desværre kan gøre de bliver lidt varme at have på i længere lyttesessioner.

Et problem som helt sikkert kan gøres mindre hvis jeg man får dem udvidet lidt, ved for eksempel at have dem siddende et par dage på en kasse eller lignende, det har jeg dog ikke testet, da disse høretelefoner kun er til låns.

Lyd

HEDDphone spiller rent, naturligt og krystalklart

Overordnet set er lydbilledet virkelig teknisk imponerende, der er livlighed, sprødhed der hvor den skal være, men det er også roligt og intimt på de helt rigtige tidspunkter. 

Analytisk vil være en forkert beskrivelse, og så alligevel, HEDDphone spiller detaljeret og nøjagtigt, men uden at være skarp som nogle analytiske hovedtelefoner kan være. 

Teknologien indeni må være opskriften til succes med hensyn til hurtighed og respons, mange planar magnetiske høretelefoner har en hurtigere respons flade end høretelefoner med dynamiske drivere, HEDDphone tager det lige et niveau videre! 

Det gør HEDDphone til en høretelefon som bestemt også kan nydes af musikelskere, trods de måske er mere målrettet professionelt studiebrug. 

Bass

Hurtighed og respons er kendetegnet for bassen med de her hovedtelefoner, da de er tunet til nøjagtighed er der ikke super meget bass, men det er bestemt ikke negativt, der er masser af punch når der sangen kræver det og den kan decideret føles i puderne selvom den ikke er overvældende. 

Bassen er aldrig mudret eller rumlende, ikke at jeg havde forventet andet med høretelefoner i den her klasse.

Dybden er der når kontrabassen brummer i numre med klassisk orkester lige som den skal.

Separationen i forhold til vokalerne og de øvrige toner i instrumenterne i sangene er helt i top, så bassen overdøver aldrig det resterende i lydbilledet.

Instrumenter

Uanset hvad type instrument der bruges spiller HEDDphone med stor nøjagtighed og nærvær.

Akustisk guitar har en sprød og musikalsk klang, Mundharmonika rammer hjertet på den helt rigtige måde. 

Klassisk klaver har aldrig været en af de største favoritter hos undertegnede, indtil der kom nogle numre på med de her høretelefoner! 

De spiller dynamisk og præcist, og fremhæver hvor mange frekvensområder klaver kan ramme. 

Finder man en sang med en kvindelig vokal udelukkende med klaver, får man et intimt rum hvor der virkelig er klang og rummelighed, på de virkelig gode numre kan man slet ikke undgå at lukke øjnene og bare nyde det. 

Hver instrument har sin egen plads i lydbilledet og er separeret rigtig fint, så der ikke er nogen overlapninger eller forkerte fremhævninger, selvom der kan være mange blandede typer instrumenter på samme tid i musikken.

Vokaler

Vokaler med HEDDphone lyder helt fantastisk! 

Min playliste indeholder mange numre med gode vokaler, men især de kvindelige vokaler er naturlige og intime på en sådan måde at det er dem der har fået allermest lyttetid i de mange timer jeg har haft HEDDphone på hovedet. 

Vokaler føles friske, naturlige og så livagtige at følelserne nemt kan gå i sync med stemmerne og teksterne, på en sådan måde at ens humør nærmest kan ændre sig efter hvad sang man hører, det er virkelig fantastisk. 

Vokalerne får desuden en plads sammen med dig i lydbilledet når vi snakker soundstage, så uden at være fremhævet mere end nødvendigt, så får de den fokus de fortjener selvom musikken er fyldt med mange forskellige instrumenter på samme tid.

HEDDPhone ovenpå Moon 430 HA
HEDDPhone ovenpå Moon 430 HA

Soundstage

Soundstage med HEDDphone er virkelig imponerende, den formår at have et stort stereobillede mellem venstre og højre kanal, men ved de første par sange jeg afspillede blev jeg straks imponeret over dydben i soundstaget bagved og foran. Det er som regelt der der nogle gang kan være nogle kompromiser i andre høretelefoner med godt soundstage. 

Selv efter mange timers brug med mange af de samme sange jeg høre rigtig tit, opdager jeg stadig nye små diskrete detaljer yderst i lydbilledet, det er virkelig imponerende. 

Jeg mindes heller ikke en høretelefon der har lyden placeret over og under mig på samme måde som HEDDphone kan gøre det, detaljegraden er intet mindre end fantastisk. 

Men den gør det på sådan en naturlig måde så det aldrig føles at noget er malplaceret eller for langt væk. 

Så selvom musikken er omkring dig i et stort lydbillede, føles den aldrig som kunstig surround effekt eller lignende.

Selvom soundstage føles stort, føles den aldrig fjern, zonen man nærmest befinder sig i er intim, det er som at sidde i sit eget lille lydstudie. 

Synergi med DAC og forstærker

Der skal ikke herske nogen tvivl om at HEDDphone bestemt fortjener en god hovedtelefon forstærker og DAC. 

Jeg har været meget imponeret af Earmen TR-Amp og er det til stadighed, det er en fantastisk lille forstærker DAC, men den kommer til kort med disse høretelefoner. 

Ikke at det ikke lyder godt, og den kan egentlig også spille dem op med en fornuftig volumen, men.

HEDDphone fik nærmest et helt nyt liv da jeg fik koblet den til Simaudio Moon 430 HAD.

Præcision, detaljegrad, soundstage, det hele bliver lige skruet op markant så snart der kom en god DAC og forstærker på. 

HEDDphone er heller ikke en helt billig hovedtelefon, så jeg tænker de fleste der overvejer dem allerede i forvejen har en god DAC og hovedtelefon forstærker derhjemme, men det skal alligevel nævnes. 

En klar fordel med Moon forstærkeren er også hvor god volume justeringen er, så man kan få lyden op til lige præcis det niveau hvor HEDDphone spiller allerbedst uden at være så højt det kan give potentielle høreskader.

HEDDphone tilsluttet Moon 430 HA forstærker
HEDDphone tilsluttet Moon 430 HA forstærker

Konklusion 

HEDD Audio har med HEDDphone formået at lave noget nyt og unikt indenfor udvalget af høretelefoner og jeg synes personligt de har formået at få succes med det. 

HEDDphone spiller simpelthen fantastisk. 

Jeg har brugt mange timer i godt selskab med dem, og hvis du er til den lyd som disse er tunet til er jeg sikker på det er rigtig godt køb.

Jeg håber HEDD Audio vil udgive flere hovedtelefoner i fremtiden hvis AMT teknologien kan forfines og udvikles yderligere til brug i hovedtelefoner. 

Det tætteste man kommer på en så detaljerig og fyldig lydbillede må være nogle planar magnetiske hovedtelefoner i minimum samme prisklasse. 

og selv der tror jeg ikke man finder samme nøjagtighed som med HEDDphone. 

HEDDphone er en fantastisk lydoplevelse.

Stor tak til DuneBlue for lån af HEDDphone