Sabbat E12 Ultra anmeldelse

Produktet er udlånt af Audiophile.dk

True wireless in-ear monitors med unikt design

Sabbat E12 Ultra er en af mange nye trådløse in-ear modeller på et marked der mildest talt er eksploderet efter Apple udgav deres populære Airpods. 

Ud over et opladnings etui og en trådløs forbindelse deler de dog ikke mange træk .

Prisen er markant lavere, designet markant anderledes, men hvordan er lyden? det lytter jeg nærmere på i denne anmeldelse, så du kan finde ud af om Sabbat E12 Ultra måske er noget for dig. 

Sabbat E12 Ultra TWS
Sabbat E12 Ultra True Wireless in-ear

Specifikationer 

  • 10mm Single Dynamisk driver
  • Frekvens: 20Hz til 20kHz
  • Følsomhed 120+5 dB
  • Spilletid: 6-8 timer
  • Op til 30 timers brug med opladning via etui
  • 1 Time for fuld opladning i etui
  • Bluetooth 5.0
  • Aptx og AAC codec

Test udstyr

Kilder

  • Tidal Hifi og Spotify via Bluetooth (aptx via Huawei P30 Pro Android)

Høretelefoner brugt til sammenligning og lytte tests

Udpakning og tilbehør

Første indtryk er yderst positivt, kvaliteten af etuiet høretelefonerne ligger i føles solidt, og har en præcis og stram følelse i lukke/åbne mekanismen. Selve høretelefonerne er lavet i helstøbt plast men føles ikke billige eller dårlige som sådan.

Der medfølger en del forskellige tips, heriblandt en enkelt størrelse skumpropper, 2 forskellige størrelser gummipropper og 3 forskellige størrelser silikone tips. 

Sabbat E12 Ultra indhold i kassen
Sabbat E12 Ultra tilbehør

Et USB A til USB-C kabel er også i kassen, samt et lille sleeve i stof.

Tilbehøret må siges at være godkendt.

Opladnings etuiet er udstyret med USB-C indgang, det er især praktisk for Android brugere som typisk bruger samme stik til opladning af deres telefoner. 

Selve etuiet føles lækkert i materialerne, vejer ikke specielt meget og har desuden mulighed for at blive opladet trådløst med en trådløs Qi oplader.

Selve høretelefoner falder snildt til rette korrekt i etuiet da der sidder noget magnetisk i dem som hjælper dem på plads.

Design og komfort

Design er jo altid en smagssag, personligt synes jeg det er fedt at Sabbat med E12 Ultra prøver noget der ikke bare er sort eller hvidt, det samme er gældende formen på kabinettet, her er de ikke gået efter en kopi af de kendte Airpods, men er gået efter den formstøbte type som de fleste nuværende universelle In-Ear monitors er lavet i.

Det er en type som jeg synes er markant bedre til at sidde tæt og sikkert i ørene, det hjælper også en del med isolationen, som slet ikke er ligeså god med Airpods, de anvender dog aktiv støjreduktion til formålet i stedet, en feature som Sabbat E12 Ultra ikke har. 

Sabbat E12 Ultra set tæt på
Sabbat E12 Ultra set tæt på

Komforten kan på disse også ændres alt efter hvilke tips du smider på, både formen og materialet har noget at sige, og mange af varianterne ændre også en smule på lyden, så der er rig mulighed for at finde en kombination som passer lige netop din smag. 

Skumpropperne giver generelt bedste isolation, men forstærker typisk også bassen, Sabbat E12 Ultra har rimelig meget bass i forvejen så jeg har primært lyttet med silikone dutterne på.

Komforten er super fin, og de sidder meget sikkert i ørene, selvom man ryster voldsomt med hovedet adskillige gange bliver de siddende hvor de skal, også selvom man går en tur i det gode vejr og sveder en smule.

De kan derfor sagtens bruges til en løbetur eller en cykeltur.

Funktioner og betjening

Sabbat E12 Ultra er virkelig nemme at komme i gang med, så snart man tager enhederne ud af etuiet går de helt automatisk i pairing mode, min telefon opdagede dem i bluetooth menuen med det samme og connectede på ca. 3 sekunder. 

Der er en tydelig engelsktalende kvindelig stemme der giver besked hvorvidt enhederne er tilsluttet, i parringstilstand eller har lav batteri niveau.

De slukker automatisk så snart de sættes i opladnings etuiet og tænder så snart man tager dem ud, simpelt og nemt. 

Der er desuden en indikator bag på etuiet som viser hvor meget strøm selve etuiet har tilbage, det er smart og brugbar da der ingen app er lavet til Sabbat E12 Ultra som kan vise dette, telefonen kan dog vise en batteri indikator på selve høretelefonerne når de er tilsluttet.

Når høretelefonerne sidder i ørene kan man med en enkelt tryk på knappen på enten venstre eller højre enhed pause og fortsætte musikken, hvis man dobbelt trykker på højre enhed skiftes til næste sang, gøres det samme på venstre enhed skiftes der til forrige sang. 

Trykker man tre gange justere man volumen, op med højre og ned med venstre.

Sabbat E12 Ultra TWS i øret
Sabbat E12 Ultra True Wireless in-ear høretelefoner

Det er fysiske knapper med et lille klik der sidder på, så man kommer ikke til at bruge de funktioner ved et uheld hvis man for eksempel skal sætte dem i, eller trykke dem lidt længere ind i øret.

Sabbat E12 Ultra har som de fleste andre True Wireless høretelefoner også mikrofon så de kan bruges til telefonsamtaler. 

Der er fin lyd til det brug, og jeg oplevede ingen problemer udover de sædvanlige udfordringer med vind som denne type høretelefoner altid har, medmindre man går op i de helt høje prisklasser, og selv der sætter designet en begrænsning uanset.

Lyd

Lyden i Sabbat E12 Ultra er bestemt godkendt til prisen, og er især god til dem der godt kan lide dyb bass.

Soundstage er ikke så stort, men det er hvad man kan forvente til en trådløs in-ear under 1000 kr, og generelt på linje med de fleste kablede in-ear modeller også.

Bass

Bassen i Sabbat E12 Ultra er dyb og fyldig, med nogle genrer kan det godt blive for meget for min smag, men de er tunet til dig der godt kan lide at der er tryk på hiphop, pop og dance. 

Der er ingen tvivl om at de er tunet til at ramme den lidt yngre målgruppe som godt kan lide den lyd som Beats eller Sony Extra Bass modellerne også producere.

Den er på ingen måde mudret og føles ikke ustyrlig eller upræcis.

Instrumenter

Her gør Sabbat det egentlig ganske udmærket, bassen er længere fremme i lydbilledet men overdøver dog ikke instrumenter og midrange helt. 

Akustisk guitar har en fin klang, men er ikke så detaljeret som meget andet udstyr jeg har lyttet til, man skal dog huske at have prisen i mente, især når man tænker på hvor meget af kostprisen der bruges på bluetooth, batteri og etui. 

Det samme er gældende for klaver, saxofon og andre instrumenter der ligger i mellemtonerne.

Vokaler

Vokalerne er en smule afdæmpet, men igen, prisen taget i betragtning er det godkendt.

Der er ingen syslen og i de fleste nyere populære sange opdages det ikke på samme måde som med de velkendte numre jeg normalvis tester høretelefoner med.

Generelt set må Sabbat E12 Ultra anses som et sæt høretelefoner man har med på farten hvor batteritid og bekvemmelighed er største prioritet, og hvor man typisk ikke vil opdage de mangler der måtte være i lydbilledet på samme måde som med et sæt hi fi høretelefoner man sidder med derhjemme og nær lytter i stille omgivelser.

Sabbat E12 Ultra + Xiaomi Airdots
Sabbat E12 Ultra + Xiaomi Airdots

Konklusion 

Sabbat E12 Ultra har bestemt en plads i det store marked for True Wireless høretelefoner, de har et unikt design, ligner ikke et billigt kopi produkt, og levere en fin lyd oplevelse til billige penge.

USB-C og trådløs opladning af selve etuiet er en del af nogle lækre features som typisk kun ses i dyrer modeller.

Især dem der sætter pris på bass og som kan leve uden active noice cancelling vil få mere for pengene med Sabbat E12 Ultra end Apple Airpods efter min mening. 

Sabbat E12 Ultra er oplagt til konfirmationsgave, fødseldags gave til teenageren eller til dig der gerne vil have nogle True Wireless høretelefoner til løb eller cykling og ikke vil medbringe for dyre et par.

Tak til Audiophile for lån af Sabbat E12 Ultra