Xiaomi Airdots Anmeldelse

Imponerende for en trådløs in-ear headphone til under 200 kr

Udpakning og første indtryk: 

Xiaomi Airdots kommer ikke i en lækker og smart emballage, det havde jeg nu heller ikke forventet, en lille papæske der indeholder Case med Ørepropperne i, en lille manual og intet mere. Der medfølger ikke noget kabel til opladning, men casen oplades med et helt almindeligt micro usb kabel (Micro b) som også anvendes til mange smartphones, og til controlleren til Playstation 4 for eksempel. 

USB-C havde været at foretrække men ikke forventet med et produkt i den her prisklasse. 

Designet er ganske enkelt og den mat sorte farve er meget neutral hvilket jeg personligt synes om.

billede af Xiaomi Airdots og etui
Xiaomi Airdots i sit medfølgende lade etui

Paring

Paring og opsætning er egentlig rimelig simpelt, enheden findes som Xiaomi Airdots_R på min telefon, og den connector med det samme. Jeg havde dog den udfordring at der kun kom lyd ud af den højre earphone, den venstre blinkede sporadisk, en hurtig søgning på google viste at jeg langt fra var den eneste, det blev hurtigt klaret med en reset hvor man holder knappen på hver earphone inde i ca. 20 sekunder, herefter tænder man igen og de 2 earphones parre så med hinanden, hvorefter man kan parre med telefonen igen. 

det tog i alt Ca. 5 minutter så spillede det som det skulle. 

Lyd

Hvis du er ude efter bedste lydkvalitet eller er vant til at bruge hovedtelefoner eller in-ear headphones i + 500 kr klassen så er det nok ikke disse du skal investere i.

Men jeg er virkelig imponeret over hvor godt de spiller når man ser på hvad de koster, ingen tvivl om at både bluetooth, batteri med mere koster det meste af produktions omkostninger i et sæt til de her penge.

Jeg høre generelt mange forskellige genrer musik, alt fra hård rock, blød jazz til pop og hiphop. Uanset om jeg smed Post Malone, Louis Armstrong eller EDM på så lød det faktisk rigtig fint. 

Bassen er ikke super imponerende, men den mudre ikke meget, jeg prøvede en del frem og tilbage med Xiaomi Airdots og mine Sony MDR EX450 in ear headphones, de er med kabel og koster lige under 300 kr. 

Normalt er der lidt mere klarhed i lyden med kablede høretelefoner end med trådløse, der er bare forskel i mængden af data Bluetooth kan sende fremfor kablet. 

Vokalerne er klare, jeg hører for tiden meget Dermot Kennedy, han har en fed stemme, og her skuffer Xiaomi Airdots som sådan ikke.

Jeg havde faktisk svært ved virkelig at sætte en finger på et punkt hvor der var stor forskel, mine Sony isolere en smule bedre end Xiaomi Airdots,mellemtonen er bedre med EX450’erne, men efter at have skiftet et par gange med forskellige størrelser skum og gummi propper fik jeg faktisk samme oplevelse med isolering. Hvis man har problemer med den rigtige tilpasning i øret kan jeg varmt anbefale at investerer i skum propper, som for eksempel disse https://hoved-grej.dk/collections/tilbehor/products/eartips-af-memoryfoam-4-3-mm

Man kan også få nogle rigtig lækre nogle hos Hifi klubben fra Comply.

Jeg har til afspilning af musik brugt Spotify og Youtube, og brugt både en Huawei Pro 30 Android telefon, samt en Iphone 8.

Jeg håber på at kunne lave en sammenligning på et senere tidspunkt med de for nyligt udgivne JBL Tune 220TWS som ligger i prisklassen 600-700 kr.

Jeg oplede få gange en lille skrattelyd, jeg tænker det kan være at forbindelsen mellem højre og venstre earphone har haft knas, men intet som ødelægger oplevelsen da det ikke skete så tit og var meget kortvarigt. Det kan også være forbindelsen til telefonen, man skal ikke forvente 20 meters rækkevidde i denne prisklasse.

Batterilevetiden vil jeg kommentere på senere når jeg har haft dem opladet nogle flere gange, første ladning holdte lidt over 3 timer.

Konklusion 

Jeg er imponeret over lyden i så billig et sæt trådløse headphones.

Det er på ingen måde sådan god lyd men hvad kan man forvente.

Man får meget for pengene, det er nok den bedste beskrivelse.

Er du bruger af in-ear headphones i den lave prisklasse og nu vil skifte til noget trådløst er Xiaomi Mi Airdots helt klart et rigtig godt produkt. 

Det kan også være du er ude efter at prøve kræfter med True Wireless earbuds, men ikke vil starte med at smide +1000 kr. efter de nyeste Sony, Apple Airpods eller Sennheiser.

Eller måske har du allerede et par af de dyre modeller, men mangler et par billige høretelefoner til løb, uden ledning, og vil ikke risikere at miste dine dyre par Airpods eller tilsvarende på løbeturen.

Med Xiaomi får du ok lyd trådløst ualmindeligt billigt.

Hvis du er til billige in-ear hovedtelefoner men kan leve med ledningen synes jeg du skal se nærmere på Linsoul Tin Hifi T2 – de spiller virkelig godt! du kan se min anmeldelse af dem her