Meze 99 Classics anmeldelse

Høretelefonerne er udlånt af Dune Blue

Meze 99 Classics er en virkelig flot høretelefon, og så lyder den også godt

Meze har eksisteret siden 2011, men først i 2015 fik de deres store gennembrud, nemlig med lanceringen af Meze 99 Classics, en høretelefon der dengang og stadig den dag i dag modtager rosende ord for deres vellydende tuning og gode design. 

Jeg har været så heldig at få Meze 99 Classics til låns, læs med i denne test for at se om de virkelig er så gode som så mange andre mener.

Specifikationer 

 • 40mm transducer
 • Frekvens: 6hz til 75Khz
 • Impedans: 32 Ohm
 • Følsomhed 103 dB ved 1KHz, 1mW
 • Vægt 260 gram uden kabler
 • Closed Back (lukkede)
 • Aftagelig kabel
 • Kopper i Valnøddetræ

Link til Meze hjemmeside

Test udstyr

Kilder

 • Flac musikfiler via Foobar og Musicbee (Windows 10 Pro)
 • Tidal Hifi og Spotify (Windows 10 Pro og Android)
 • Flac musikfiler via USB Audio Player Pro (Android Musikafspiller app)

DAC og forstærker

Høretelefoner til sammenligning

Opgraderings Kabler fra Meze

 • 2.5 mm til 3.5 mm 8 kernet balanceret flettede sølv belagte copper kabler med rhodium belagte stik.
 • 3.5 mm til 3.5 mm 8 kernet ubalanceret flettede sølv belagte copper kabler med rhodium belagte stik.

Der er udelukkende blevet lyttet uden Equalizer indstillinger i Windows.

Første indtryk og design 

Meze 99 Classics er virkelig flotte! 

Utrolig simpelt men veludført design, de kurvede bøjlerne i aluminum er solide og elegante, de ser ved første øjekast en smule skrøbelig og tynde ud, men du behøver ikke bekymre dig om de kunne gå hen og gå i stykker.

Hovedbåndet som hviler på hovedet er i lækker sort læder med teksten Meze 99 Classics indtrykket på ydersiden.

Til at holde hoved båndet fast til de kurvede bøjler sidder et lille simpelt beslag med 2 arme i hver side til at gribe om bøjlerne, på disse står der Meze og deres logo er påført ovenfor, en fin lille stilren detalje.

Det lille beslag er enten sølv eller guldfarvet alt efter hvilken version man vælger at købe.

Meze 99 Classics set fra siden med de flotte træ kopper
Meze 99 Classics set fra siden med de flotte træ kopper

Meze 99 findes i 2 forskellige udgaver foruden sølv og guld farverne, det ene er med sorte plastik kopper kaldet Meze 99 Neo, og den anden med kopper i valnøddetræ kaldet Meze 99 Classics.

Det er Classics udgaven jeg har til test her så det er den model valnøddetræ, og de ser helt fantastiske ud, de føles lækre at røre ved, og teksturen og mønstret i træet er virkelig flot.

Kopperne kommer desuden med huller til kabel i hver kop,  

Meze skriver på deres hjemmeside at Meze 99 er fuld servicerbar så hver en del kan udskiftes hvis uheldet skulle ske, at man taber dem, eller kommer til knække noget. 

Tilbehør

Udover selve høretelefonerne får man med Meze 99 Classics en fin mængde tilbehør med. 

Der medfølger et transport etui, 2 forskellige kabler, det ene til brug på farten da der er mikrofon på ledningen, det andet til almindelig brug uden mikrofon. 

kablerne er med sleeved stof og føles rigtig fine, der er desuden en aluminium dims der separerer kablerne fra de 2 der går ind i ørekopperne til det ene stik, der skal tilsluttes telefonen, forstærkeren eller din computer. 

Der er også 2 adaptere med, en 3.5 mm hun til 6.4 mm han stik adapter, og en flyrejse adapter så du kan bruge høretelefonerne på flyrejsen i de stik der sidder i sæderne i flyveren.

Der er desuden et lille stofetui adapterne og kablerne kan ligge i.

Meze 99 Classics tilbehør, kabler, adaptere og etui
Meze 99 Classics tilbehør, kabler, adaptere og etui

Kablerne er markeret med L og H diskret med hvide bogstaver, og det er derfor kablerne der bestemmer hvad der er højre og venstre og ikke selve hovedtelefonerne.

Etuiet er med stof indeni og hård plast uden på, de føles solide og er perfekt til at opbevare dem i, hvis enten de ikke skal tiltrække støv, eller så de ikke bliver trykket når de ligger nede i en taske.

Komfort

Inden i hoved båndet sidder en plastik bøjle af en art der kan strække sig, således hovedbåndet fleksibelt udvider sig til at passe på hovedet, de sidder rigtig lækkert på knolden.

Eller jeg skulle måske skrive svæver på hovedet, man føler ikke man “har dem på”, ingen trykken eller lignende selv efter mange timers lytte til musik.

Til trods for det er lukkede hovedtelefoner med læder puder på kopperne, så bliver de hverken varme eller svedige at have på efter mange timers brug, det er ellers et kendt problem, da man med denne type da huden har sværere ved at ånde.

Jeg bliver overrasket over hvor lette de er hver gang jeg har har haft dem af og tager dem på igen.

99 Classics teksten indtrykket i læderbåndet på Meze 99 Classics
99 Classics teksten indtrykket i læderbåndet på Meze 99 Classics

Det gør dem også velegnet til at have med på farten, den lave vægt giver ikke en masse ekstra at slæbe rundt med i rygsækken hvis du er med offentlig transport til og fra arbejde.

Det medfølgende transport etui er lækkert, det kombineret med vægten og at de er nemme at drive gør dem velegnet på farten.

De er ikke specielt sultne hvad angår power, så de kan sagtens bruges uden forstærker når du sidder i bussen, toget eller lignende.

Lyd

Meze 99 Classics har en lækker varm og blød lyd

Der er fokus på behagelig og detaljerig dynamik, de er ikke lavet for at være analytiske men for at gøre musikken mere hyggelig.

Bass

Bassen har massere af luft og råderum i Meze 99 Classics. 

Der er fin dybde, men der er mest fokus på mellem bassen, det gør den fyldig, rungende men uden at være buldrende eller mudret, det giver en lun stemning. 

Den er præcis og hurtig, og kontrolleret.

Især Blues, Jazz og Lo-fi / Lounge / Soft House er en lækker oplevelse man kan forsvinde helt væk i, bassens fokus giver en særlig atmosfære.

Instrumenter

Klaver, akustisk guitar lyder godt med Meze, der hvor de klarer sig allerbedst er de mørkere toner, elektrisk guitar soloer, Chello, og de dybe tangenter. 

Saxofon er helt suveræn! 

Meze 99 Classics høretelefoner
Meze 99 Classics høretelefoner

De gør det også rigtig godt med Rock, især trommer lyder sprøde og har en fin præsentation i lydbilledet.

Elektroniske instrumenter lyder også godt, A R I Z O N A – Oceans Away giver foden lyst til at danse i takt med trommen, og baggrund bassen summer lækkert med hele atmosfæren.

Her kommer også nogle vindsus engang imellem som tydelig høres selvom de ligger langt bagud i mixet.

Vokaler

Vokalerne i Meze 99 Classics er meget behagelige og naturlige, der er ingen skarpe S’er eller lignende. 

Når de bliver omfavnet af den bøde, varme signatur giver det på især mørke kvindelige vokaler en rigtig god oplevelse. 

Sara K. – All Your Love (Turned To Passion) fremhæver ovenstående, det er virkelig et lækkert nummer at lytte til med Meze.

Generelt er vokalerne lagt en smule bagved i lydbilledet, i forhold til Hifiman Sundara for eksempel, men det er en generel ting med lukkede høretelefoner.   

Soundstage

Soundstage er super fint med Meze 99 Classics, det er en smule større end hvad Sennheiser HD 569 præstere, men dybden er markant bedre. 

Generelt set er det mere end godkendt for et par lukkede høretelefoner i den her prisklasse. 

De har et V formet soundstage som de fleste lukkede høretelefoner, det er dog ikke så snævert som mange af de kendte modeller som for eksempel Audio-Technica M50X som jeg personligt selv har ejet og brugt i flere år indtil jeg solgte dem for et par år tilbage. 

Opgraderings kablerne løfter oplevelsen

Hvis du overvejer at købe Meze 99 Classics bør du tjekke disse kabler ud, du behøver ikke købe dem med sammen med, på den måde kan du når forelskelsen i høretelefonerne har lagt sig, blive genforelsket med en ny lydoplevelse. 

De er lavet i en super lækker kvalitet, og ser rigtig flotte ud. 

Meze 99 Classics opgraderings kabel
Meze 99 Classics opgraderings kabel

En fordel kunne også være at have de lækre kabler siddende i forstærkeren derhjemme på kontoret, og så bruge det almindelige kabel med mikrofonen på til turen med bussen til og fra arbejde eller lignende. 

Der medfølger til kablerne også et lille læder etui til opbevaring. 

Dybden i Soundstage får lidt mere luft, detaljerne får mere klarhed og separeringen af guitar og bass får mere dynamik mellem venstre og højre kanal.

Lydbilledet får et nøk mere hygge og varme.

Synergi med DAC og forstærker

Meze 99 Classics kan sagtens bruges sammen med en mobiltelefon eller direkte i computeren, de kræver ikke meget power for at spille tilfredsstillende højt. 

Der er dog lydmæssigt fordele ved at bruge en DAC i stedet for det indbyggede lydkort i computer eller mobiltelefon, de er typisk af lav kvalitet. 

Med Audioquest Dragonfly Black får høretelefonerne lidt mere volumen at lege med, og mere dynamik og dybde i soundstage. 

Detaljerne er nemmere at høre og generelt er der mere spræl i lyden. 

Med Earmen TR-Amp får de endnu mere at leve af, her skal man passe på med volumen da denne lille DAC virkelig har nogle kræfter at spille med. 

Meze 99 Classics tilsluttet bærbar med Earmen TR-Amp
Meze 99 Classics tilsluttet bærbar med Earmen TR-Amp

Lyden får endnu et løft på stort set alle punkter, jeg er stadig imponeret over hvor godt den spiller.

Allison Krauss & Union Station – It Doesn’t Matter lyder helt fantastisk når der er tilsluttet en DAC foran Meze 99 Classics. 

især de helt lave akkorder på guitaren bliver mere levende.

Den dyreste DAC der er spændt foran de fine Meze 99 Classics er en Simaudio Moon Neo 230HAD.

Måske ikke det mest oplagte valg til en høretelefon i denne prisklasse, men den beviser at selv høretelefoner i prisklassen som Meze 99 Classics ligger i, kan få gavn af at få en højkvalitets DAC foran. 

Der kommer mere fylde i hele midrange spektret af lydbilledet. 

Soundstage får mere dybde, og generelt er det nemmere at lægge mærke til detaljerne.

Konklusion 

Meze 99 Classics er uden tvivl en rigtig lækker hovedtelefon, designet er flot og elegant. 

Men også lyden er rigtig god, til mange musikgenrer tilføjer signaturen en særlig oplevelse. 

Tilbehøret er bestemt godkendt, et fint transport etui, og gode kabler. 

Helt sikkert en hovedtelefon som vil vække opsigt hvis du bruger dem i offentlig transport. 

Med både god lyd på farten men også mulighederne derhjemme alt efter hvad DAC og forstærker man spænder foran er der rig mulighed for at få god lyd til fornuftige penge med disse høretelefoner fra Meze.

Hvis du er på udkig efter et par gode lukkede hovedtelefoner synes jeg helt sikkert du skal overveje Meze 99 Classics, de er virkelig fede.

Tak til Dune Blue for lån af Meze 99 Classics